• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Een vijftal recordverbeteringen konden we op 15 mei in Valkenswaard noteren. Master Lennert Elands van Achilles-Top liep op de 100 meter sneller dan zijn eigen circuitrecord maar er stond helaas iets te veel wind. Op de 200 meter was het wel raak. Hij verbeterde het record van René Vaessen tot 24.46.

Bij het discuswerpen sneuvelden twee records. Bij de jongens A kwam Nick Godschalk van AV Unitas tot 47.97 en bij de meisjes B stelde Roos Ketting van de organiserende vereniging AVV het record 6cm scherper (33.80).

Ook Silke Peeters heeft haar roots bij AVV. De A-juniore van Eindhoven Atletiek kwam op de 400 meter als eerste onder de 60-secondengrens: 58.94

Het laatste record werd op de langste afstand gevestigd: Ids van Korven van Running Team Eindhoven verbeterde het record van Juul Knoester op de 5000 meter bij de jongens B tot 16.32.12.

De volgende wedstrijd wordt op 1 juni in Best georganiseerd door de studenten van Asterix. De volgende atleten hebben daar recht op een gratis startbewijs:

Ids van Korven - Running Team Eindhoven
Nick Godschalk - AV Unitas
Lennert Elands - Achilles-Top
Roos Ketting - AVV
Silke Peeters - Eindhoven Atletiek

De nieuwe recordlijst kun je hier vinden.

Vragen of opmerkingen over records? Mail naar Marcel Roosen.