• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

De derde wedstrijd van het circuit was door de studenten van ESAV Asterix geadopteerd en ondergebracht in hun jaarlijkse baanwedstrijd. Deze werd ditmaal georganiseerd in Best, waar op 12 juni eveneens de afsluitende wedstrijd wordt gehouden.

Zeven recordverbeteringen konden we op de eerste vrijdagavond van juni noteren:
Ster van de avond was Eveline Saalberg van GVAC, die bij de vrouwen senioren zowel de 200 meter als de 400 meter won in respectievelijk 24.88 en 57.98. Zij nam daarbij op beide afstanden het circuitrecord over van Joyce Puts, die het op de 400 meter deelde met Marissa Damink.
Ook bij de jongens C was er een dubbelslag, voor Rens de Graauw van Prins Hendrik. Hij verbeterde op de 300 meter (39.11) en op het verspringen (5.99) het circuitrecord. Eveneens bij de jongens C kwam Daan Roosenschoon van GVAC tot een nieuwe beste prestatie van 14.08.
Yara Schoenmakers verbeterde op de 800m meisjes C haar eigen record van twee jaar geleden tot 2.20.19. Het laatste record viel te noteren bij de jongens A waar Aron Koning van de Keien de 400 meter won in 51.71.

De afsluitende wedstrijd wordt op dinsdag 12 juni gehouden, eveneens in Best. De volgende atleten hebben daar recht op een gratis startbewijs:

Rens de Graauw - Prins Hendrik
Daan Roosenschoon - GVAC
Aron Koning - de Keien
Yara Schoenmakers - Eindhoven Atletiek
Eveline Saalberg - GVAC

De nieuwe recordlijst kun je hier vinden.

Vragen of opmerkingen over records? Mail naar Marcel Roosen.