• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Op de laatste wedstrijd van Circuit 14, bij Generaal Michaëlis, wist het estaffetteteam van Asterix op het afsluitende onderdeel, de Afstand Medley Relay , het record van Eindhoven Atletiek,dat vorig jaar het record neerzette, flink te verbeteren.
Tom Reep ( 1200 meter), Robert Bervoets (400m), Jordi Bot (800m) en Casper van der Putten (1600m) kwamen tot een eindtijd van 10.52.90 min. en dat was bijna 30 seconden sneller dan Eindhoven Atletiek een jaar eerder. Er zit dus nog rek in dit record en clubs die dit record aan willen vallen, worden nu al uitgenodigd, want dit onderdeel zal volgend jaar ook weer het slotstuk zijn Circuit 14. Opmerkelijke bijkomstigheid overigens was dat Casper blijkbaar door het Medley virus is aangestoken. Vorig jaar maakte hij deel uit van het team van Eindhoven Atletiek, nu was hij actief voor Asterix.

AsterixOndanks deze apotheose viel de wedstrijd bij GM toch wat tegen. Waar Circuit 14 probeert een aantal onderdelen op het programma te zetten die, buiten de competitiewedstrijden, zelden op het programma staan, wordt daar in de praktijk nauwelijks gebruik van gemaakt. Ook in Best stonden bij voorbeeld de onderdelen 300/400 meter horden en steeplechase op het programma, maar halve series en slechts twee dames op de steeple zorgen voor enige twijfel bij de organisatie van Circuit 14 om hier mee door te gaan. Ook de onderdelen polsstokhoog ( AVV) en Hinkstapsprong (Asterix) mochten zich niet verheugen op gepaste belangstelling.
Wat het afgelopen jaar wel duidelijk is geworden is dat de wedstrijden op vrijdagavond grotere belangstelling treffen dan op dinsdag. In totaal werden dit jaar door de atleten in totaal aan 892 onderdelen deelgenomen en dat was ruim minder dan in het topjaar 2015 (1193). In 2017 waren dit er 969.


Prijsuitreiking.
De prijzen van de verschillende klassementen werden tijdens de laatste wedstrijd al uitgereikt. Zo was de beste prestatie van de vier wedstrijden bij de mannen en jongens ( het Scarabee klassement)  voor 400 meter hordeloper Glenn Boessen van Unitas (54.24 sec) en bij de vrouwen was het Marissa Damink van Asterix die de 1000 meter liep in 2.50.7 min. Voor alle overige klassementen verwijs ik graag naar de pagina “klassementen” elders op deze site. De nog niet afgehaalde prijzen en die van de Runnersworld klassementen worden a.s. woensdag 20 juni om 19.00 uur uitgereikt bij Runnersworld Eindhoven aan de Willemstraat. Sander Halin, hoofsponsor van Circuit 14 houdt zijn winkel speciaal voor alle deelnemers aan Circuit 14 deze avond open om tegen mooie kortingen te kopen en voor de winnaars om de gewonnen waardebonnen te besteden of bestellingen te plegen.