• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Senioren masters en recreanten.

De vereniging krijgt voor elke deelnemer ( senioren-masters-recreanten) aan elke wedstrijd 1 punt.
Drie extra punten  voor nummer 1, twee voor nummer 2 en 1 voor nummer 3. Daarnaast twee extra punten voor de laatste drie lopers in elke klasse.
Elke finishende recreant ontvangt één punt. Dus zaak is om als lid van een vereniging in te schrijven.
Een vereniging die een uitwedstrijd bezoekt ( wedstrijd of recreant) ontvangt, afhankelijk van haar ledenaantal, bij meer dan 15 deelnemers extra punten.
Asterix 28, AVR 24, DES 25, Fortuna 26, GM 17, GVAC 13, Spr.Bokken 28, AVV 22, No limits 26, Atl Oirschot 26, Logo 23, Geldrop Runners 29 en EA 2.
Uiteindelijk wordt er geloot ( met het aantal behaalde punten ) Dus wie de meeste punten/deelnemers heeft maakt de meeste kans.
Tijdens de prijsuitreiking van de competitie op 4 maart in Oirschot wordt geloot voor welke club Joop Broeders gaat koken.

Maar…….Om als vereniging in aanmerking te komen moet men minstens met 20 verschillende lopers of loopsters hebben deelgenomen aan de wedstrijden, waarbij de eigen wedstrijd niet meetelt. ( dus moedig je clubgenoten aan om mee te gaan naar de wedstrijden in de regio. Want hoe meer lopers en loopsters op het parcours hoe fijner het loopt.

Het Buiten-Spel pupillenklassement

Hoe kom je als club in aanmerking voor de Buiten Spel  prijzen?
Door met zoveel als mogelijk pupillen deel te nemen aan de KCC. Voor elke pupil in de uitslag  ( niet de inschrijving) krijgt de vereniging één punt. De winnaar in elke categorie krijgt bovendien 3 punten, nummer 2 twee punten en nummer 3 één punt extra. Bovendien krijgen de laatste drie binnenkomers per categorie 2 punten extra. Elke pupil die in het eindklassement staat brengt ook nog eens vijf punten in het laatje van de club.
We vragen  per 1-1-2017 aan de AU om op te geven hoeveel pupillenleden ze hebben ( aangemeld bij de AU). Het aantal behaalde punten aan het einde van de competitie delen we door het aantal pupillenleden en daarmee komen we tot een mooie uitslag. Dus niet de grootste club hoeft winnaar te worden, maar de club met de actiefste pupillen gaan er met de prijzen vandoor.

Het juniorenklassement

De ABCD junioren strijden als vereniging dit jaar om het junioren verenigingsklassement.
De rangorde komt op dezelfde wijze tot stand als bij de pupillen.
Elke deelnemer dus 1 punt, de winnaar 3 etc en de laatste drie binnenkomers 2 extra punten. Een verschil: Het aantal juniorenleden (als deelfactor bij de pupillen) is niet van toepassing. De winnende club wint een groepsuitje naar keuze * voor maximaal 15 personen die bij de ABCD junioren aan de Runnersworld Kempische Cross Competitie hebben deelgenomen.

*Zie artikel “wat is er te winnen?”.