• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

In tegenstelling tot andere jaren gaat de Runnersworld Kempische Cross Competitie dit jaar niet in Veldhoven, maar in Eersel van start. De Witvencross en de Dieprijtcross hebben van datum gewisseld omdat op 14 januari de Witvencross van GVAC het strijdtoneel van de Brabantse Cross Kampioenschappen zal zijn.
Dus we gaan in Eersel op 12 november van start en hopen daar weer alle Kempische crossliefhebbers aan de start te zien en uiteraard zijn ook niet Kempische liefhebbers welkom.

Wijzigingen in het programma

De belangrijkste wijziging in het programma is dat de vrouwen senioren en masters-vrouwen, op verzoek van de dames zelf, dit jaar tegelijk van start gaan met de mannen senioren en masters. De afstanden die onze vrouwen tegenwoordig lopen komen aardig overeen met die van de masters mannen. Daardoor werden de onderlinge afstanden tussen de vrouwen steeds groter en veelal liepen ze eenzaam door het bos. Met de gezamenlijke start met hun mannelijke  trainingsmaten hopen we deze eenzame strijd tegen de elementen enigszins te verlichten.

Een andere wijziging is dat we de aparte klassering van de B-junioren voor de korte cross, wegens gebrek aan belangstelling hebben teruggedraaid. B junioren mogen wel starten op de korte cross maar nemen het op, evenals de A junioren en masters, met de senioren. Een klassement dus.
Verder blijft het programma ongewijzigd.

Tijdwinst

Een extra voordeel van het samenvoegen van de vrouwen bij de mannen is , dat het programma ca. een uur korter wordt. Zeker voor de organisaties, maar ook voor de atleten die na de senioren en masters komen, een aangenaam voordeel omdat de zondag daardoor een uur langer lijkt. Toch?

De wedstrijddata

12-11 Eersel, Dieprijtcross
26-11 St. Oedenrode, Driedorpencross 
10-12 Reusel,  L’Avent Sylvestrecross
31-12 Oirschot, Auw Jaors Cross ( weer eens een echte Auw Jaors Cross)
14 -1 Veldhoven, Witvencross tevens Brabants Kampioenschap Cross
31-1 Best, Joe Mann Bosloop
18-2 Valkenswaard, Wedertcross
25-2 Eindhoven, Karpencross
4-3   Prijsuitreiking te Oirschot

Sponsoren en verenigingsprijzen

In een volgend artikel gaan we de te winnen prijzen en de daaraan verbonden reglementen publiceren. Want ook deze reglementen zijn, in positieve zin, gewijzigd.
Runnersworld Eindhoven heeft zich in ieder geval ook voor dit seizoen als hoofdsponsor van onze competitie gemeld en zorgt weer voor een goed gevulde prijzenpot en zowel voor de senioren/masters als voor de junioren zijn er, evenals vorig jaar bij de pupillen, ludieke verenigingsprijzen te verdienen. De pupillen strijden om de Buiten-spel competitie, terwijl we nog op zoek zijn naar sponsoren voor het junioren en het senioren/masters/recreantenklassement waarvoor we de prijzen al wel beschikbaar hebben.

Dus trainers spoor je atleten nu al vast aan in training te gaan om goed voorbereid aan de start te staan voor de Runnersworld Kempische Cross Competitie 2017-2018.
Uiteraard hopen we dat weer veel wedstrijdatleten en recreanten de weg naar de prachtige parcoursen in ons mooie Kempische landschap weten te vinden, dus noteer de data al vast.