f t g m
Copyright © 2019 Home - website ontworpen door Peter Hellings - Website ontworpen door P. Hellings

Runnersworld Cross Competitie sluit in Oirschot 2018 af met een prima Auwjaors Cross


Als de laatste wedstrijd van 2018 een opmaat is voor de rest van de competitie dan gaan we een mooi crossseizoen beleven.
Maar laat ik beginnen alle deelnemers en trouwe aanhangers van onze competitie een voortreffelijk 2019 toe te wensen. Een jaar met veel atletiekplezier en natuurlijk een jaar met een goede gezondheid en weinig of geen blessures.
Atletiek Oirschot verraste ons met een enorm aantal deelnemers. Ruim 250 recreanten en meer dan 130 senioren en masters in de uitslag. Totaal noteerden ze ruim 550 sportievelingen die het jaar sportief af wilden sluiten. Prima.!!
Een ander heel positief gegeven is dat het aantal pupillen in de eerste 4 wedstrijden gemiddeld flink boven het “best-ever” record ligt. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

 MG 0880

                                             Massastart bij de pupillen in Oirschot. ( foto : Peter Kramer)

Ik was een beetje aan de late kant met de tussenstanden van de diverse verenigingsklassementen. Daar was een mooie reden voor want bijna de hele maand december zat ik in een zeer nat, maar prachtig Vietnam. Daar heb ik nog wel even naar de uitslag van AVR’69 gekeken, maar tijd om een klassementje in elkaar te zetten zat er niet in.

Inmiddels zijn we weer bij tot en met “Oirschot”.
Opvallend ( of toch niet zo?) is dat AVR’69 op alle fronten bovenin meedraait. Bij de junioren en senioren/masters/recreanten hebben ze flink de leiding en bij de pupillen bezetten ze de 3de plaats.
Niet zo opvallend omdat AVR’69 op alle crossen goed vertegenwoordigd is en daar zouden we met z’n allen een voorbeeld aan mogen nemen.
Maar er kan nog van alles veranderen. Op de eerste plaats natuurlijk door massaal aan de start te staan tijdens de komende vier wedstrijden en op de tweede plaats doordat we de aantal leden per 1-1-2019 gaan opvragen. Sowieso heeft bv. Atletiek Oirschot haar pupillengroep in het afgelopen seizoen enorm zien groeien en dat is te zien aan hun riante positie in het klassement bij de pupillen.

Dat massaal deelnemen kan natuurlijk zondag 20 januari in Eersel. DES heeft haar cross een weekje verzet om twee redenen. Egmond en de Brabantse Cross Kampioenschappen zouden in “hun” weekend vallen waardoor flink wat vaste klanten gemist zouden worden. Een week later alweer is dan de Joe Mann Bosloop In Best.
De deelnemers aan het Brabants Kampioenschap wensen we natuurlijk veel succes, evenals de deelnemers aan de halve van Egmond.

Wij treffen elkaar dan weer in Eersel bij de Dieprijtcross.

Ben Saris
Organisatie Runnersworld KCC